with my favourite series

Dus wie is het niet met me eens. Soms verdienen we wel een dagje relaxen toch? Helemaal als je de hele dag in het ziekenhuis hebt gezeten of de hele dag hebt gewerkt?? Of opgepast op kindjes? Noem maar op, soms mag je voor jezelf kiezen! Important, verry verry important 😀 Sinds ik veel op bed lig is Netflix echt mijn beste vriend. Er staan zo ontzettend veel films en series op, veel meer als dat ik eerst doorhad. Zo heb ik vorige week de serie Outlander ontdekt, super goed! (So never give up! Als je denkt dat je alles hebt gezien , er is altijd nog wel wat nieuws!!!) Mocht je nu geen Netflix hebben maar de series wel heel graag willen bekijken. De meeste daarvan kun je ook gewoon op internet bestellen.

Als ik alles op moet noemen wat ik heb gekeken dan is deze post morgen nog niet klaar. Hihihihihhihihi nee serieus i’ve seen too much! En aan sommige films en/of series begin ik voor de tweede ronde! 😮 Gisteren ben ik namelijk weer opnieuw begonnen met Pretty Little Liars 😮 7 seizoenen to go en seizoen 1 alweer bijna af oepppssss……. Zelfs ik ben te besmetten met het bingewatch virus hihihihihi. Anyway hieronder staan 4 van mijn meest favoriete series. Ik kijk er meer, veel meer maar deze kijk ik nu voor ronde 1. Here they are:

La Casa de Papel

Dit is een Spaanse serie over een van de grootste bankovervallen in de Koninklijke Munt van Spanje. Inmiddels zijn er 2 seizoenen en aan het derde seizoen wordt gewerkt. Yeeeyyy!!! In de serie werken acht criminelen samen met ‘de professor’. De acht criminelen doen de daadwerkelijke overval en de professor probeert, buiten de Koninklijke Munt,  de Spaanse politie tegen te werken zodat de criminelen zoveel mogelijk geld kunnen drukken… Dat levert soms hele grappige situaties op! Schoot ook regelmatig in de lach omdat het soms maar net goed gaat of de oplossing onder de neus van de politie ligt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik redelijk sceptisch begon met de serie… Het Spaanstalige leek me heel lastig en zeker in de eerste aflevering was ik daar nog erg op gefocust. Maaaaar de eerste aflevering maakte me nieuwsgierig en gedurende het eerste seizoen kreeg ik nog sympathie voor de overvallers ook. Het Spaanstalige is echt niet erg en door de ondertiteling kun je het gewoon heel goed volgen. Echt een aanrader, het verhaal van de serie zit heel goed in elkaar. Het is soms best spannend maar je kunt regelmatig lachen om de blunders van de politie of de overvallers. Relaxwaardig!!!! En bingwatchwaardig!!!!!!

Riverdale

Weer een hele andere serie als La casa de Papel maar oh zo leuk. Deze serie kijk ik vaak als ik geen zin heb in ingewikkelde dingen en gewoon iets wil kijken wat me afleid. Er zijn twee seizoenen beschikbaar van deze serie, met ruim dertig afleveringen!!!! De serie draait om een vriendengroep die wonen in het stadje Riverdale. Daar gebeurt natuurlijk van alles, het meeste houd je niet voor mogelijk… Echt geloof me dat valt onder de categorie weird stuf. In het eerste seizoen zijn de vrienden bezig met het oplossen van een mysterie. Wat precies zal ik niet verklappen maar het is een spannende serie. Daarbuiten zijn er natuurlijk nog allerlei problemen op het gebied van vrienden/familie, romantiek, school en werk. Ook deze serie maakte me reuze nieuwsgierig en verder kijken wilde ik graag. Toen ik met Riverdale begon kwam er per week een aflevering op Netflix. En geloof me dat vond ik soms vreeeeeeeselijk, net so awful als een week wachten op de finale van Wie is de mol…..

Outlander

Geschiedenisserie tot in den top!!!! Houd je van geschiedenis, dan vind je deze ook leuk. De serie begint in 1945 wanneer de 2e wereldoorlog net is afgelopen.  De hoofdrolspeelster Claire en haar man gaan op reis om wat tijd samen door te brengen. En hun huwelijk te vieren. Claire was tijdens de 2e wereldoorlog verpleegster voor het Britse leger en is dus een hele tijd weggeweest. Vlak voor de oorlog is Claire getrouwd en een huwelijksreis hebben ze nog niet gemaakt, tot hun reis richting Schotland begint. Samen verkennen ze daar de omgeving, dat zijn onwijs gave beelden! Hele mooie natuur. De man van Claire is historicus en wil graag het een en ander uitzoeken over een ver familielid. Daarom gaat Claire veel zelf op pad. Op een van die avonturen beland ze in 1743. Opeens weg uit haar tijd, beland ze in de tijd van kastelen, clans en paarden. De serie is echt onwijs goed in beeld gebracht! Zulke mooie natuurbeelden. En het verhaal zit mooi in elkaar. Ik ben nog maar net begonnen maar vind het zeker waard om deze serie te benoemen!! De manier waarop de tijdsverschillen in beeld worden gebracht en dat ook in de dialogen tot uiting komt is erg mooi en grappig om te zien. De kleding en manier van praten is erg goed gedaan. Relaxwaardig zeker! Bingwatchwaardig? Maybe daar kom ik nog op terug XD Dit is de link naar het eerste seizoen van Outlander!!!

Oooohh nog een dingetje, als je van lezen houdt. Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Ik wist dit niet maar ga zeker een poging wagen in de boeken. Maybe you’ll like them too!

When calls the heart

Ooooooh die serie….. Its amazing!! Dit valt meer onder de drama/western series. De serie draait om Elizabeth Thatcher en speelt zich af rond 1900. De rijke Elizabeth komt in het mijnstadje Coal Valley terecht waar zij zal beginnen als lerares. Het mijnstadje is zo leuk vormgegeven en heeft allemaal houten huisjes. In het begin stuntelt Elizabeth nogal en heeft moeite om zich als lerares staande te houden in het stadje. De inwoners zijn behoorlijk op elkaar ingesteld en vinden het moeilijk om nieuwe mensen met nieuwe ideeën toe te laten. Gelukkig weet Elizabeth hun harten te veroveren en vindt ze steeds meer haar plekje. Met allerlei avonturen op de weg….

Deze serie is gebaseerd op de boeken van Janette Oke. Ik vind dit een heerlijk serie om gewoon te kijken, wanneer je niet teveel na wilt denken. Het is een hele positieve serie waarin zoveel boodschappen verstopt zitten. Bingwatchwaardig? Eccccht wel!!!! Relaxwaardig zeker weten .

Welke series vinden jullie leuk om te kijken? Let me know….. And have fun watching!

One thought on “with my favourite series”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.