Rustige, fijne plekjes in het Erasmus

Ben je ook vaak in het Erasmus MC te vinden? Ik wel helaas maar gelukkig heb ik inmiddels de meest fijne, rustige plekjes kunnen vinden. Plekjes waar ik steeds weer tot rust kan komen na wat afspraken. Wil je weten waar deze plekjes zijn? Lees dan verder!

rustige plekjes in het Erasmus

Inmiddels begin ik weer steeds meer tijd door te brengen in het ziekenhuis, echo hier gesprek daar… Tis nice dat de dokters er zijn en alle andere mensen die kunnen helpen. I like that a lot, zonder hen had ik nooit zover gekomen. Maar toch ondanks dat is het niet mijn favoriete bezigheid. Ik spendeer mijn tijd liever in mijn lievelingscafé met mijn friends and some pretty good music. Of het park, het strand, winkelen that kind of stuff. Of en misschien is dat wel het beste, met mijn vriend op de bank samen film kijken. Oh damn ik dwaal weer goed af….. Mijn punt was dat als je dan toch in het ziekenhuis moet zijn, je het dan het beste zo fijn mogelijk kan maken toch???

Ik heb meestal wel een aantal afspraken waar ik wel een tijdje ertussen moet wachten. En als ik die niet heb zorg ik dat ik voor of na mijn afspraken even een plekje zoek waar ik rustig kan zitten. Even rustig kunnen ademhalen. Beseffen dat het oke is. Hieronder zal ik 3 plekjes delen waar ik graag zit, niet allemaal want anders kan ik zelf de rust niet meer vinden. Here they are:

Dakterras

Ik hoor je bijna denken dakterras serieus??? Ja het Erasmus heeft sinds kort een dakterras. En ik dacht yeeyy toen ik dat hoorde. Ik weet van mezelf dat ik heel rustig

Dakterras bij het Erasmus MC

word van natuur. En een ziekenhuis is natuurlijk niet echt een plek waar je heel kalm kan blijven…. Dit plekje is ideaal, I really love it!!! De eerste keer dat ik er was, was toen ik een afspraak had bij de poli cardiologie voor een echo en een ecg…(Komen nog artikelen van online) Ik was daarna zo moe/afgedraaid van die 2 onderzoeken dat ik echt frisse lucht nodig had. Gewoon een beetje rust om weer op te laden.

Je vindt het dakterras op de 8e verdieping, boven alle poliklinieken. Dus je komt er heel makkelijk met de lift. Vanaf daar zijn ook de patiëntenkamers en ik denk dat als je daar ligt je best met je rolstoel of zelfs met het bed naar buiten zou kunnen. Ik vond er even de rust om weer verder te kunnen. Heb daar heel fijn even in het zonnetje gezeten!

Zitplekjes bij de ingang Wytemaweg:

Een ander plekje waar ik het fijn vind is vlakbij de ingang van het Sophia Kinderziekenhuis (de ingang aan de Wytemaweg). Als je daar naar binnengaat en rechtsaf gaat kom je bij een lange gang waar hele grote plantenbakken staan met kleine boompjes en struiken. Tussen die bakken zijn er heel wat zitplekken gemaakt. Ik zit daar graag als ik me even wil afsluiten van alle drukte. I love those spots. En ondanks dat je binnen bent is er heel veel daglicht. Dus dan heb je nog een beetje het idee dat je buiten bent 😀 En er is genoeg afleiding te vinden daar, alle mensen die langslopen. De geluiden die je hoort, everything.

Museumpark

Museumpark naast het Erasmus MC

It’s a shame dat ik dit nu pas door heb maar het Museumpark ligt naast het Erasmus MC. Toen ik dit plekje ontdekte was ik het helemaal beu in het ziekenhuis, had niet heel fijn nieuws gekregen. Na dat gesprek wilde ik gelijk weg uit het ziekenhuis, niet te ver maar niet daar binnen blijven. I just couldn’t…. Toen ontdekte ik het park!! Je moet even door bouwwerkzaamheden lopen maar als je daar eenmaal door bent lijkt het net alsof je in een mini bos bent. I loved it so much en er staan onwijs veel bankjes waar je kunt zitten. Zelfs wat bankjes in de schaduw 😀 Na een tijdje daar zitten ben je gegarandeerd weer kalm!

Dit zijn een paar van mijn favoriete plekjes. Hoop dat het wachten zo iets minder erg word. Waar zitten jullie graag als jullie in het ziekenhuis moeten wachten of tot rust willen komen??

See you next time

-Joyce-

One thought on “Rustige, fijne plekjes in het Erasmus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.