Diary 4# Pathe 4dx The nun!!!!

Oooooh al maanden heb ik hier zo erg naar uit gekeken! En afgelopen maandag kon ik eindelijk weer naar 4dx bioscoop!! And it was amaaaaazing!! Maandagochtend had ik eerst een afspraak in het ziekenhuis om bloed te prikken en een gesprek met mijn

De Kuip

cardioloog. Daarna ging ik met mijn vriend naar Pathe de Kuip in Rotterdam. Dat was al heel erg leuk want we waren dichtbij het Feyenoordstadion. Volgende keer is het tijd voor een rondleiding. Door miijn tijd in het ziekenhuis is dat vorige keer nooit gelukt but it’s gonna happen soooooon! :D:D:D En dan neem ik mijn vriend mee, of althans gonna try. Hij is voor Ajax en ik voor Feyenoord…. So ben benieuwd of dat me gaat lukken!!! Hij gaf maandag toch stiekem wel toe dat het een mooi stadion is zo. Hihihihihihihihi. Het was best wel weer fris maandag…. Dat was jammer, anders hadden we nog een stukje kunnen lopen.

Daarna zijn we snel doorgelopen naar Pathe. Ooooh ik had echt zoveel zoveel zin! En ergens vond ik het ook wel een beetje spannend want de trailer van The Nun kreeg ik echt de zenuwen van! Maar ach zolang ik niet alleen was, zou het vast allemaal wel goedkomen dacht ik zo 😀 Normaal ben ik niet zo van de enge thriller films maar deze film trok me op de een of andere manier wel. Ben er nog steeds niet achter wat het precies was….

De film gaat over een priester en een leerling die binnenkort ook als non in het klooster wil. Zij worden beiden naar een klooster gestuurd in Roemenië. Daar is het hun taak de zelfmoord van een van de nonnen te onderzoeken. Eenmaal daar gebeuren er allerlei vreemde dingen en worden ze uiteindelijk geconfronteerd met een demon.

Kaartjes voor de 4dx The nun!!!

Anyway nadat we de kaartjes hadden gehaald hebben we alleen twee flesjes drinken gekocht. We wisten dat met een 4dx film de stoelen ook zouden bewegen en onze chips half op de grond? Nopes not a succes XD Op het plein voor Pathe de Kuip zitten vrij veel tentjes waar je wat kunt eten. Na de film zijn we daar lekker wat gaan eten. Veeeeeel rustiger eten XD

De 4dx films zijn bij pathe de Kuip helemaal op de bovenste verdieping. Vlak voor je de zaal ingaat staan er een aantal kluisjes om je tas en jas in te doen. Je kunt je tas niet zoals je gewend bent voor je op de grond leggen. De stoelen bewegen namelijk vrij veel…. Whaahahha understatement dat XD

Mijn vriend en ik hadden beiden vrij grote tassen bij ons dus wij hebben ze in een kluisje gelegd en alleen ons flesje drinken meegenomen. De zaal ziet er iets anders uit en ook de stoelen zijn wat anders. De stoelen zijn niet zo heel zacht, waarschijnlijk om ze makkelijk af te kunnen nemen als er veel water in de film voorkomt. Aan de rechterkant van je armleuning heb je ook een knopje om de watersplash uit te zetten. Dus mocht je dat niet prettig vinden, gewoon uitzetten! Ik heb het knopje aangelaten en heb onwijs gelachen toen ik water in mijn gezicht kreeg.

Voordat de film begint krijg je nog een klein filmpje waar een gedeelte van de effecten al wordt geshowd. Zo weet je een beetje wat je tijdens de film te wachten staat. Maar let op, niet alle effecten krijg je te voelen. Er is nog een verasssingseffect dus 😀

Wat vond ik ervan?

Ik vond het echt geweldig!!! Zeker iets om een keer mee te maken. Het is echt wel een aanvulling voor de films:D:D:D De stoelen bewegen echt heel veel! Ik had soms moeite om te blijven zitten omdat ik nogal vaak weggleed op mijn stoel… Toen ik mezelf wat meer vast had gezet in de stoel ging het beter. Eigenlijk zou een riempje geen overbodige luxe zijnXD Maar het bewegen van de stoelen trekt je wel meer de film in, het beweegt zo vanzelf. Je gaat echt alle kanten op, je kantelt wat meer naar achteren maar ook naar voren. Ken je dat gevoel dat je soms je hoofd mee wilt draaien als je een goede film kijkt?? Nou nu hoef je dat niet meer te doen XD De stoel doet het voor jou!!! Over de film zelf ga ik niets verklappen maar ik vind het hem wel waard om naar toe te gaan. Zeker in combinatie met 4dx, dat maakt het zo’n bijzondere ervaring!

In de film komt het een paar keer voor dat het regent en je voelt serieus gewoon de druppels op je gezicht vallen!!! Hoe vet is dat?? De eerste keer had ik het pas heel laat door omdat ik zo in de film zat. En er wordt regelmatig een soort rook de zaal ingeblazen. Er was ook een scene op een kerkhof waar het onwijs waaide. Die wind voelde je gewoon!!! Echt zo amazing!! Na de film had ik het gewoon koud toen ik de zaal uit kwam! Eerst weer even opgewarmd bij mijn vriend. De hele ervaring is echt zo bijzonder!!! Oooh en ik zal niet alle effecten verklappen maar er zitten nog wat effecten op en in je stoel die ik niet gelijk voelde toen ik ging zitten. Whahahahahaha ik schrok me dood toen die de eerste keer werden ingezet. 4DX is echt een aanvulling voor als je films kijkt in de bioscoop. Een hele grote aanrader als je het mij vraagt! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad die middag!!

Pathe waarschuwt je wel voordat je de kaartjes voor 4dx koopt. Met lichamelijke klachten is het misschien niet goed voor je als je toch naar die films gaat. Ik vond de ervaring geweldig! Maar ik denk dat ik niet nogmaals zou gaan omdat het voor mijn lichaam best wel een aanslag was. Ik was ontzettend moe en had onwijs pijn daarna. Denk daar dus echt over na voordat je gaat. Misschien valt het voor jou niet zo mee… Ondanks dat ben ik echt heel blij dat ik het heb mogen ervaren.

See you next time

-Joyce-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.