10 dingen die ik denk in een ziekenhuis…..

Wat denk jij als je in het ziekenhuis ben? Dingen gezien die je verbazen? Witte jassen, bloedbuisjes die eerst even moeten bewegen en later niet meer… Ik schrijf erover

10 dingen die ik denk ik een ziekenhuis

Naar het ziekenhuis gaan is geen pretje, en veel contact met artsen al evenmin maar toch blijft humor wel een dingetje… I need to laugh, anders wordt dat hele ziekenhuis zo’n zware dobber iedere keer. Juist omdat ik er zo vaak kom, ga ik ook steeds meer om me heen kijken. Wel eens gehad dat je iets zag en dacht huh wat????? Hihihihi ik heb dat in het ziekenhuis zoooo vaak. Of dat ik nu in de stoel zit bij de specialist en onderzocht wordt of dat ik aan het wachten ben in de wachtkamer… Always all the time XD Waar dan ook, hier zijn 10 dingen die ik denk als ik in het ziekenhuis ben:

  1. Ooh help waarom kijkt die arts me zo raar aan, wat is er aan de hand?
  2. Hadden we die foto, echo, mri niet kunnen doen voordat ik bij de specialist kwam?De specialist moet van te voren al een beetje hebben geweten dat hij/zij dat van me wilde toch?
  3. Huh wat zegt u, is dat Algemeen Beschaafd Nederlands(ABN)? Moet ik dat woord kennen??
  4. Jaaaaa heel leuk nog een keer zo’n onderzoek… Maar wie zegt dat dit onderzoek ook daadwerkelijk wat op gaat leveren?? De vorige keer dat we dat onderzoek deden kwam er ook niets uit.
  5. Oke nu neem je wat bloed af maar waarom moeten die buisjes geschud worden… Als ze straks worden vervoerd naar het lab, worden ze toch ook niet constant geschud???
  6. Waarom hebben artsen witte jassen aan…. Lijkt me dat wit toch veel sneller vies worden???
  7. Toen ik voor het eerst in het ziekenhuis kwam moest ik een patiëntenpas aan laten maken.. Maar uhhhh vraagje wanneer gebruik ik die??? Bij het maken van nieuwe afspraken wordt tie ook niet gebruikt. En als ik nu voor een nieuwe afspraak kom, moet ik mijn id kaart scannen bij een computer. Die vertelt me dan waar ik heen moet… Wat doe ik dan met die hele patiëntenpas? Anyone?
  8. Oooh ja ooit naar de wc geweest in het ziekenhuis en daarna je handen gewassen. Whahaha ja vast wel stupid question maar niet mijn punt XD Je wast je handen met desinfectiemiddel, no problem superlogisch ook!!! Maar uuhhh dat ruik ik uren daarna ook nog 😮 Ik ben heel blij dat het ziekenhuis er is maar als ik naar huis ga, ben ik daar klaar en dan hoef ik geen desinfectiemiddel meer te ruiken… Kan dat niet gewoon stoppen met ruiken als je de deur van het ziekenhuis weer uitloopt? Of dat middel een lekker geurtje geven? Heel goed plan als je het mij vraagt! XD
  9. Vergeet niet de kunst… Even sommige zijn heel erg mooi maar er zitten ertussen dat ik denk… ‘Nee, serieus wat is dit?!’ En met name wat hoe moet ik me hierbij voelen? Ken je die schilderijen met al die lijnen en kleuren… Aan een kant van het schilderij beginnen ze en langzaam beetje bij beetje loopt dat zo het hele schilderij door… Van de ene kleur in de andere kleur. Die schilderijen vind ik toch vrij deprimerend soms…. En soms krijg je nu niet de vrolijkste dingen te horen in het ziekenhuis. Ook daarmee is een en een twee!! Beter happy stuff toch?! Ziekenhuizen in Nederland, I need happy art!
  10. De ijzige stilte in de wachtkamers…. En dan vooral die wachtkamers waar je bijvoorbeeld goedemiddag zegt en iedereen je aankijkt van ooooh je mag niet praten….. Praten kan niet hier. I have an idea! Mag er niet gewoon heel zachtjes muziek opstaan in de wachtkamers????? Anyone?

Herkenbaar? Hope not maar als het wel zo is, heb je dan ook nog andere dingen? Maybe we can laugh all together!

See you next time!

-Joyce-

2 gedachten over “10 dingen die ik denk in een ziekenhuis…..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.