Douche jij iedere dag?

Like I promised another sketch voor #musclesarevisible. Voor deze keer heb ik besloten er eentje te schrijven over doucheen. Douchen is altijd zo’n persoonlijk ding.. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes met douchen. En ik ook, gelukkig maar. Eentje daarvan is Lush! Ik vind het altijd zo zo fijn om te douchen met de producten van Lush. Die zijn zo fijn, qua geur en structuur van de producten. En ze zijn ook nog eens goed voor het milieu enzo 😀 Makes me happy a lot more than you can imagine.

Douchen is echt zo’n algemene dagelijkse bezigheid, of je doucht ’s avonds of ’s ochtends en sommige mensen zullen allebei de momenten douchen. Ik vind het fijn om ’s ochtends altijd te douchen omdat mijn temperatuur ’s nachts behoorlijk daalt. Als ik ’s ochtends wakker word heb ik het best koud en de douche heb ik gewoon nodig om op temperatuur te komen… Hoogstwaarschijnlijk komt dit door een combinatie van mijn klachten van mijn spieren en schildklier.

Douche jij iedere dag?

Ja ik douche nog wel iedere dag maar vraag me niet hoe. Ik heb zo’n flauw vermoeden dat ik binnen de kortste keren niet meer iedere dag ga douchen. En eigenlijk kan ik het nu soms al beter niet meer iedere dag doen. But I want to omdat ik me daardoor fijner voel dus toch doe ik het. Eigenwijs jazeker maar wel goed voor mij mentaal gezien. Dat ook! Ennneee een tijd terug heb ik van een collega geleerd eigenwijs kun je ook zien als eigen wijsheid! Uiteindelijk weet jij en alleen jij wat fysiek en mentaal goed is voor jou als persoon. Op dit moment vind ik het douchen nog te belangrijk om helemaal te laten.

Dus over naar het douchen.. Like I said mijn evenwicht is zeker ’s ochtends vroeg nogal een probleempje dus ik douche gewoon zittend. Scheelt weer energie en minder evenwichtsprobleempjes met staan:D Mezelf wassen lukt gelukkig gewoon maar niet met een washand… Let maar eens op wat er met een washand gebeurt als je die nat maakt.. Hij zuigt het water op en word zwaar… Dat vasthouden lukt me niet… En daarom douche ik met zo’n douchepuff. Lekker licht, houdt het zeep vast maar wordt niet zwaar door het water. Yeeyy 😀 Het wassen van mijn haren vind ik moeilijk, mijn handen boven mijn hoofd krijgen is namelijk een energierijke bezigheid… Daarom was ik mijn haren ook niet iedere dag meer (en eigenlijk is dat ook beter voor je haar).

Al die dingetjes hierboven zijn op zich allemaal nog niet zo’n probleem. Allemaal oplossingen voor te verzinnen en je weet I like oplossingen:D The impossible is possible!! Het aankleden en uitkleden vind ik niet prettig. Maar het afdrogen met douchen is het grootste probleem… Like I said, mijn handen boven mijn hoofd houden kan ik niet lang. Daarom heb ik een handigheidje om mijn haar af te drogen, kijk hier maar eens en scroll dan helemaal door naar beneden. I promise you, handigg!!!!!!!! Verder zorg ik altijd dat er een extra handdoek op de grond ligt zodat ik niet uit kan glijden en mijn voeten ook niet koud worden. In totaal heb ik altijd zo’n driekwartier tot uur nodig om te douchen en aan te kleden. Best lang… Na het douchen ben ik altijd heel erg moe en heb ik zeker nog een kwartiertje tot een halfuur nodig om wat uit te rusten. Daarna ben ik weer klaar om verder te gaan met de orde van de dag. Maar wel gedoseerd, in kleine beetjes natuurlijk! Crea beaa ideetjes uitvoeren, lekker eten, muziek luisteren en genieten van het zonnetje. Love it!!

See you next time!

-xxx- Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.